Триває реєстрація на пробне тестування

Головною метою проведення пробного тестування є відтворення всіх тих умов, які будуть на основній сесії зовнішнього незалежного тестування. Реєстрація учасників буде тривати до 30 листопада цього року виключно через Інтернет – а саме на сайті того центру оцінювання якості освіти, на території якого майбутній випускник збирається складати тест.

Отже, що потрібно знати та які кроки робити всім тим, хто хоче спробувати свої сили на пробному тестуванні? На сайті свого регіонального центру зареєструватися та створити «кабінет користувача». Вибрати два предмети, з яких хочете тестуватися, та місце, де складатимете. Далі – роздрукувати квитанції про оплату і з ними завітати в банк. Пробне ЗНО платне: 178 гривень за два предмети. Інструкція на сайті допоможе вам орієнтуватися. Після 15 лютого 2013 року потрібно знову перевірити «кабінет користувача», щоб точно знати, де буде проводитися тестування. Після 1 березня роздрукувати запрошення – пропуск на тести. До речі, деякі Центри оцінювання якості освіти надсилають запрошення на домашню адресу, а деякі просто інформують по Інтернету. 23 та 30 березня 2013 року – дні складання пробних тестів.

Результати можна буде дізнатися одразу – бюлетені з відповідями чекатимуть після закінчення тестування. Потім свої результати можна буде ввести в «кабінет користувача» і перевести їх у 200-бальну шкалу, яка існує в «реальному» ЗНО. Використовуватися для оцінювання навчальних досягнень учнів шкіл вони не будуть.

Пам’ятайте, якщо хтось, навіть з поважних причин, не з’явився на пробне тестування – гроші не повернуть. Хоча протягом п’яти днів можна буде отримати комплект тестових матеріалів і самостійно їх опрацювати.

Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>