Зі сказом борються з неба

З 25 жовтня для запобігання поширенню сказу тварин на території Волинської області здійснювалася імунізація диких тварин. Робота проводилася з використанням авіатранспорту та тривала кілька днів. Польоти йшли по визначених паралельних лініях з відстанню між ними орієнтовно один кілометр у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Ковельському, Локачинському, Любомльському, Ратнівському, Старовижівському, Турійському та Шацькому районах.

Імунізація диких тварин проводиться вперше в Україні у рамках Угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства й розвитку села Республіки Польща щодо виконання програми боротьби зі сказом на території нашої держави у 2012 році. Для Волині на ці профілактичні заходи цьогоріч виділено 255,5 тис. доз-приманок.

Директорат Єврокомісії з охорони здоров’я та захисту прав споживачів (САНКО) надав понад мільйон євро для створення буферної зони на території чотирьох українських областей, що межують з Європейським Союзом. Буферна зона площею 70 квадратних кілометрів по периметру буде створена у Волинській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Фахівці стверджують, що вакцина (приманка) абсолютно не шкідлива для людей, тварин та навколишнього середовища. Така практика застосовується вже понад 10 років у країнах Європейського Союзу.

Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>