Продавав нирки тернополян латиноамериканцям

Служба безпеки України у ході спеціальної операції викрила та припинила протиправну діяльність організованої злочинної групи, учасники якої налагодили канал торгівлі людьми з метою вилучення у них нирок.

Упродовж 2011-2012 років злочинці підшукували та вербували малозабезпечених громадян України, організовували їх виїзд за кордон, забезпечивши паспортами і документами, та передавали спільникам для проведення операцій з вилучення нирок. Операції проводились у медичних центрах Еквадору, Коста-Рики та Шрі-Ланки. Донори отримували за нирку по десять тисяч доларів.

Третього листопада у міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали організатора цього каналу та двох завербованих ним громадян, 27-ми та 35-річного мешканців Тернопільської області, яких зловмисник планував переправити до Коста-Рики. 34-річний організатор отримував за кожного донора 2-3 тисячі доларів. Він підшукував молодих людей з хорошим здоров’ям, у яких виникли серйозні фінансові проблеми – кредитна заборгованість, малі діти, відсутність роботи тощо. У ході обшуку у його помешканні в комп’ютері виявлено також результати ретельних медичних обстежень донорів, оплачених зловмисниками. За попередніми даними, правопорушники встигли переправити таким чином за кордон сімох громадян України. Стосовно організатора порушено кримінальну справу за торгівлю людьми. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Світлана Клос,

Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>