Від сканера не захистить і сигналізація

Лише впродовж восьми місяців цьогоріч у Луцьку по допомогу до правоохоронців звернулися 74 мешканці міста, в яких обікрали автомобілі, незважаючи на системи захисту та сигналізації. А все тому, каже заступник прокурора Луцька Василь Корнесюк, що злодії все частіше використовують так званий сканер. Особливих зусиль для скоєння крадіжок за допомогою цього пристрою не потрібно. Злодію лише необхідно перебувати поруч та встигнути увімкнути сканер до того, як хтось з автовласників скористається своїм брелоком для ввімкнення сигналізації. Пристрій сканує частоти, на яких працює дистанційна автомобільна система захисту. Далі відкрити «залізного коня» не становить проблеми. Як правило, зловмисники зі сканерами «полюють» на власників дорогих авто або припаркованих на стоянках поблизу супермаркетів, чи інших громадських місць. Зазвичай водії, залишаючи на нетривалий час салон автомобіля, не беруть із собою такі речі як барсетки, сумки, ноутбуки або інші цінності.

– Обікрасти можна будь-який автомобіль. Стовідсоткової гарантії захисту від проникнення не існує. Тому, аби не стати жертвою зловмисників, є один вихід – не залишати у своїх авто цінні речі та гроші, – зазначив Василь Корнесюк.

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>