Дошка оголошень для забудьків

Часто ми забуваємо або губимо свої речі, прогулюючись вулицею чи парком. Дуже мала ймовірність того, що втрачене вдасться знайти. Що ж тут діяти?

Оригінальний вихід із цієї ситуації придумали працівники парку «Жовтневий» у Чернівцях. Вони виготовили дошку оголошень, яку встановили при вході у парк, на ній вивішують знайдені на алеях, у траві предмети. Причому дошку розділили на дві частини. На одній на металевих гачках розвішують дитячі іграшки, шапки, інші речі, а на другій – записки про знайдені на території парку документи та гроші. Директор парку «Жовтневий» Микола Строкань розповідає, що місцеві жителі вже звикли йти по згубу до їх інформаційного стенда.

– Не лише в’язки ключів від оселі чи автомобіля знаходять наші працівники, а й документи, гаманці з грошима – про це одразу вивішуємо інформацію. А коли з’являються господарі втраченого, то приходять до нас, дякують за добру справу, – зазначає Микола Михайлович. – Вивішуючи загублені речі на дошці, ми сподіваємось, що чужу річ ніхто не візьме. А якось одна бабуся нам сказала, що ця дошка виконує ще й виховну функцію: якщо знайшов чуже, не бери собі, а повісь на дошку, щоби власник забрав.

Руслана ТАТАРИН,

Чернівецька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>