Заморожування, розморожування і розігрів інших продуктів

Пам’ятайте, що перед використанням продукти слід повністю розморозити, бажано в холодильнику. Продукти, які швидко розморозили, втратять значну кількість вологи та смак.

Для найкращого результату дотримуйтеся основного правила: заморожувати швидко, а розморожувати повільно.

- Ніколи не розморожуйте продукти вдруге. Заморожування невеличкими порціями вбереже вас від спокуси ще раз заморозити залишки.

- Заморожені відварені овочі готують швидше, однак заморожене м’ясо готується довше, ніж свіже.

- Фрукти, хліб і торти можна заморожувати, хоча їхня якість погіршиться.

- Не розморожуючи, готують супи, гуляші, рибу, морепродукти, страви з макаронів, овочі, хліб.

- Маленькі шматочки м’яса і риби не розморожують, а великі – обов’язково.

- Обов’язково розморожуйте цілі пташині тушки і шматки м’яса з кісткою, особливо свинину.

Продукти, які добре заморожувати: молоді свіжі овочі, відварені овочі, овочеве пюре; рибу загорніть спочатку у фольгу, а потім – у поліетиленовий пакет; молочні продукти (молоко – не більше місяця), сир, олію, маргарин, сало, жирні вершки (хоча більшість твердих сирів після заморожування кришаться, а вершки вже не зіб’ються); залишки вина розлийте у формочки, використовуйте у соусах і десертах, птицю не фаршируйте заздалегідь; заморожуйте окремо печінку і потрух; хліб, булочки, торти (бажано без крему); майже всі приготовлені страви, навіть гуляші; дуже добре заморожуються цедра, прянощі та свіжі трави, але підготуйте їх попередньо: зніміть листки зі стебел і дрібно поріжте.

Не заморожуйте: овочі зі значним вмістом води (зелений салат, редис, огірок тощо); нежирні вершки; гарячі і теплі продукти (потрібно спочатку добре остудити); сирі яйця а також варені (вони в морозильній камері стають «гумовими»); відварену картоплю (чорніє і стає слизькою, однак її можна заморожувати у вигляді пюре); желе, консерви, майонез, заварний крем.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>