З паперу – фантастичне містечко

Оригінальне захоплення має Володимир Кріса із села Великі Гаї Тернопільського району. Він майструє справжні шедеври зі звичайного паперу за допомогою фото та власної фантазії.

Володимир побував за кордоном лише раз – у Словаччині, однак це не заважає йому «бачити» визначні місця світу в уяві.

– Люблю залізницю і все, що з нею пов’язане, – зізнався хлопець. – Знайшов якось в Інтернеті моделі локомотивів і склеїв кілька з паперу заради цікавості. Друзі порадили зробити макет цілої залізничної станції, і невдовзі я відтворив колію, перон, вокзал, електроопори. Моя станція є копією головного корпусу московського університету імені Ломоносова. Схеми самої будівлі не знайшов, тому робив її з фотографій та уяви. Трохи хуліганив… На верхівці шпиля, наприклад, замість зірки почепив наш тризуб, на фасаді будівлі встановив щит із назвою станції «Великі Гаї» та гербом рідного села…

Свої роботи Володимир Кріса спочатку малює у фотошопі, роздруковує на принтері, а вже потім склеює деталі. Таким чином 28-річний гаївчанин виготовив Кельнський собор, замок Нойшванштайн (Баварія), храми Василія Блаженного (Москва) та Святого Сімейства (Барселона), Ейфелеву вежу (Париж). На вежу, зокрема, пішло понад 1600 паперових деталей, робота зайняла два тижні.

– Хочу всі моделі помістити в одну діораму. Це буде ціле містечко – з вуличками, залізницею, ліхтарями та світлодіодною підсвіткою, – поділився планами Володимир.

Світлана Клос, Тернопільська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>