Вчора була сусідкою, а сьогодні стала відьмою?!

Доброго дня, шановна редакціє! Хочу розповісти вам про ситуацію, яка склалася у нашому невеличкому селі близько п’яти років тому. Селі, де кожен все знає і бачить. Люди тримають корів і свиней, мають землю, багато працюють. В кожного є свої радощі та біди. Але чомусь всі стали вирішувати свої негаразди за допомогою різних ворожок і чаклунів. Наприклад, захворіла дитина – їдуть до ворожки, бо пороблено. Захворіла корова чи свиня – знову ж пороблено. Болять руки, ноги, голова (бо ж важко працюють) – пороблено. І цей список можна продовжувати довго. Але, що найцікавіше, всі, хто «роблять» – це обов’язково сусіди. Уявіть ситуацію: ви із сусідами спілкуєтеся, живете мирно, а наступного дня вони з вами не вітаються, бо, виявляється, були у ворожки і їм «пороблено». Ким? Ну, звісно ж, сусідами. І так ось уже п’ять років, як наше село поділилося на тих, кому «пороблено», і на тих, хто «робить», тобто відьом. Дехто в це вірить, дехто – ні, але ж чіпляються до невинних людей, звинувачують у відьмарстві. І вся ця колотнеча продовжується: спалюють речі (одяг, подарунки, іграшки), говорять молитви проти відьом, роблять різні обереги, а разом з тим ходять до церкви, вдають із себе дуже віруючих людей.

Я вам скажу, зараз страшно жити, робити людям добро, бо за твоє добро тебе можуть зробити відьмою та чаклункою. Світ страшний – напевно, незабаром його кінець.

Ваша постійна читачка,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>