Де у Луцьку на ровері їздити?

У Європі уже давно стало модним їздити на велосипеді. Навіть люди, які мають високі посади, і ті бадьоро та з вітерцем крутять педалі по дорозі на роботу. Адже це не лише покращує здоров’я, а й не шкодить природі та навколишньому середовищу.

У Луцьку також зросла кількість любителів цього виду транспорту. Але якщо за кордоном створені всі умови для зручного та безпечного пересування велосипедом, то у нашому місті такого і близько нема.

Лучанин Максим уже має неабиякий стаж велосипедиста. Тому пережитих дорожніх пригод, в які потрапляє, добираючись на роботу та з роботи, теж вистачає. А все, каже, через те, що у місті не передбачено, щоб по ньому ще й на роверах гасали. Або ніжками, або на автівках – іншого тут не дано. Велосипедисти не мають рівних прав з автомобілістами, по тротуарах теж не поїздиш. Хоча навіть невеличка сітка велодоріжок набагато полегшила б життя і одним, і іншим.

Асоціація велосипедистів Луцька неодноразово зверталася до міської ради з проханням зробити у місті велодоріжки. І місцева влада навіть розробила концепцію розвитку велосипедної інфраструктури, яка передбачає створення відповідних доріжок у рамках капітальної реконструкції. Щоправда, в перелік входять лише основні вулиці, але, як бачимо, віз і нині там.

Олена ПРОЗАПАС,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>