Команда Кварцяного не засмутила уболівальників «Волині»

Про глибокий підтекст цього матчу говорили задовго до його початку. Чи не вперше за усю тренерську кар’єру проти своєї рідної команди довелося боротися Віталію Кварцяному. Його нинішній клуб запорізький «Металург» приймав вдома луцьку «Волинь». Це відбувалося у День міста Запоріжжя. Гравці обіцяли своїм фанам продемонструвати у цьому матчі характер і всю спортивну злість, щоб змити з себе сором за попередні поразки. Але після цього поєдинку градус у стосунках між уболівальниками та футболістами «Металурга» тільки зріс. Адже команда вчергове зганьбилася, і ультрас прямо при виході зі стадіону влаштували «теплу» зустріч грацям, пообіцявши останнім перейти від розмов до дій, якщо ті не візьмуться за розум.

Натяк на якусь інтригу у матчі господарі поля змогли протримати заледве хвилин двадцять. Далі на полі лишилася лише одна команда. Господарі поля повністю віддали ініціативу, а з нею і три очки «Волині» (Віталій Кварцяний після матчу припустив, що його нові підопічні програли спеціально, протестуючи таким чином проти жорстких порядків у клубі). Лучани здобули перемогу, не показавши якоїсь особливої гри чи надто високих швидкостей. Уже у середині першого тайму протягом 30 секунд Пилипчук і Бікфалві двічі відправляли м’яч у сітку воріт «Металурга». Довершив справу Аржанов на початку другого тайму. Півзахисник є вихованцем «Металурга» і дуже вже прагнув забити своїй колишній команді. Переможний матч для «Волині» завершився на не зовсім приємній ноті. Ушкодження отримав Петар Занєв, який змушений був залишити поле. На той момент Анатолій Дем’яненко уже встиг провести усі три заміни, тож «Волинь» догравала у меншості.

– Ми футболістів просили, мотивували. Але, незважаючи на це, півкоманди вийшли і взагалі не грали. Я їм сказав, якщо вам щось не подобається, не хочете тяжко працювати, то навіщо ви у футболі? І треба говорити до матчу: тренера, ви не розраховуйте, ми грати не будемо. Так прямо і скажіть. То я хоч на гру не прийду або виїду кудись. Їм наплювати на свою ганьбу, вони ж потім відійдуть, будуть посміхатися. А я ганьбу довго терплю, – бідкався після гри Віталій Кварцяний.

Результати матчів 11-го туру: «Зоря»-«Карпати» – 2:1, «Дніпро»-«Динамо» – 2:1, «Металіст»-«Шахтар» – 0:2, «Іллічівець»-«Чорноморець» – 2:1, «Таврія»-«Ворскла» – 0:0, «Металург» З.-«Волинь» – 0:3, «Металург» Д.-«Кривбас» – 6:2, «Арсенал»-«Говерла» – 2:0.

Наступний матч «Волинь» проведе вдома 20 жовтня і прийматиме «Металург» з Донецька.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>