Чи треба лікувати молочні зуби?

Молоді батьки зазвичай стверджують, що лікувати молочні зуби не потрібно – все одно випадуть. А от стоматологи зовсім іншої думки: небезпечно не лікувати! Адже корені молочних зубів охоплюють зачаток постійного зуба. І все, що робитиметься із молочними зубчиками, буде відображатися на розвитку постійних. Якщо карієс не лікувати, у дитини може розпочатися пульпіт – запалення пульпи, в якій знаходяться нерви, а згодом і парадонтит – запалення навколозубних тканин. У такому випадку висока ймовірність того, що зачаток постійного зуба може просто загинути. Своєчасно не проліковані зуби доводиться видаляти.

Також неправильною є думка батьків: замість того, щоб лікувати молочний зуб, краще вирвати його і не мучити дитину. Дарма, бо раннє видалення зубів призводить до утрудненого прорізування основних. До того ж, сусідні зуби починають зрушуватися зі свого місця, заповнюючи порожній простір, і постійний зуб може прорізатися не на своєму місці. Також не можна забувати і про те, що непроліковані зуби – це постійне вогнище інфекції в роті.

Підготувала

Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>