«Волинь» колекціонує поразки

В ідеальну для футболу погоду матч «Волині» і «Таврії» зібрав не надто велику глядацьку аудиторію. Люди віддали перевагу сімейному відпочинку на природі в останні теплі дні року. Ті ж, хто практично не пропускає матчів улюбленої команди, стали свідками не надто приємного видовища. На поєдинок із суперником не вищим за класом і рівнем футболу Анатолій Дем’яненко використав традиційну обережну схему з одним нападаючим на вістрі. Але навіть такий захисний варіант не убезпечив «Волинь» від проблем у задній лінії. Уже в дебюті зустрічі лучани нечемно повелися з нападником гостей Антоном Шендриком перед самісіньким входом у штрафний майданчик. Виконати штрафний удар взявся найкращий гравець матчу в обох командах Сергій Назаренко. Ветеран українського футболу немов рукою поклав м’яча у «дев’ятку». Йшла всього п’ята хвилина, й після такого старту господарі поля не могли опритомніти практично усю гру. Не клеїлися до купи хоча б два паса.

Якась іскорка азарту в очах луцьких футболістів з’явилася лише в компенсований час. Лучани отримали право на стандарт і пішли у штрафний майданчик «Таврії» повним складом, включаючи голкіпера. Відігратися так і не вдалося, натомість двоє кримчан пішли в контратаку на одного захисника «Волині», а ворота були порожні. Зрештою Назаренко таки «пробачив» лучан – і не влучив у відкриту ціль. На тому й закінчили…

– Можна програти, це футбол і всяке трапляється, та найгірше, що не було у хлопців вогника в очах, – резюмував Анатолій Дем’яненко після гри.

Важко не погодитися із тренером, адже такої безвольної «Волині» в останні роки ніхто не бачив. Луцький футбол завжди славився характером, у нього ніби була своя душа. Але нині її немає.

Результати матчів 10-го туру: «Волинь»-«Таврія» – 0:1, «Ворскла»-«Іллічівець» – 1:0, «Чорноморець»-«Металіст» – 1:1, «Шахтар»-«Дніпро» – 2:1, «Динамо»-«Зоря» – 1:0, «Говерла»-«Металург» Д. – 2:1, «Кривбас»-«Металург» З. – 5:0, «Карпати»-«Арсенал» – 1:1.

Наступний матч «Волині» у чемпіонаті обіцяє бути надзвичайно цікавим. Луцька команда завітає у гості до нового клубу Віталія Кварцяного – запорізького «Металурга».

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>