Юні Футболісти з України та Білорусі змагалися у Луцьку

Турнір відбувся за сприяння кандидата у народні депутати України Ігоря Палиці

Уже восьмий рік поспіль у Луцьку проходить міжнародний турнір з футболу серед хлопчиків 2000 року народження. У нинішньому році у ньому взяли участь спортсмени із Луцька, Івано-Франківська, Львова, Рівного і навіть столиці Білорусі Мінська. Змагання проходили упродовж трьох днів, з 21 по 23 вересня, тож на їх проведення потрібні були чималі кошти. Молодим футболістам та їхнім тренерам необхідно було надати належні умови для проживання, харчування, забезпечити якісними полями для гри. Усі витрати взяв на себе кандидат у народні депутати України Ігор Палиця.

Організатор турніру Микола Дендіберін відзначив: «Вже другий турнір поспіль нам надає підтримку Ігор Палиця, і ми за це йому дуже вдячні, оскільки багатих людей у Луцьку чимало, проте тільки Ігор Петрович відгукнувся допомогти».

11-12-річні хлопчаки змагалися самовіддано, відважно і майстерно. Інколи навіть складалося враження, що на поля виходили не спортсмени-початківці, а професійні гравці. Господарі турніру, гравці луцької команди «Адреналін», були на рік молодші від своїх конкурентів, тож хоч і показали якісний футбол, проте конкурувати на рівних зі старшими суперниками не змогли, посівши у підсумку п’яте місце.

Головний тренер лучан Євген Школа розповів: «Добре відгукувалися про організацію змагань гості з інших міст України та Білорусі. Без таких турнірів майбутні професійні футболісти не виростуть. Команди були підготовлені на високому рівні. Усі тренери дякували і виявили бажання приїхати в наступному році у Луцьк. Побільше б нам таких людей, як Ігор Палиця, в усій Україні, тоді б усе в нас було добре і в економіці, і в спорті, і в культурі».

Переможцями змагань стали молоді футболісти з Івано-Франківська, котрі представляли клуб, названий на честь грецької богині перемоги Ніки, котра уособлює звитягу. Інша івано-франківська команда – «Юніор» – виграла бронзові медалі. Високий рівень змагань відмітив також головний тренер білоруської команди «Партизан», яка посіла друге місце, Дмитро Желтовський.

Призери турніру отримали красиві кубки та медалі, які будуть приємною згадкою про Луцьк і його футбольні змагання. Ще організатори вручили персональні нагороди кращим гравцям футбольних баталій. Серед захисників усіх клубів найкращим було визнано Андрія Бабича із луцького клубу «Адреналін». Він не стримував своїх позитивних емоцій: «Звичайно, хотілося б, щоб моя команда посіла призове місце, проте задоволений і за свій успіх – приз кращому захиснику змагань. Хочу подякувати добрій людині Ігорю Палиці, котрий виділив кошти на проведення турніру».

Віктор ЯРУЧИК

Команда «Адреналін» (Луцьк)

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>