Вареник – головний герой

У неділю у Луцьку відбувся перший Волинський фестиваль вареника. Він зібрав охочих повеселитися й посмакувати варениками. Організатори та спонсори свята безкоштовно роздали більше тисячі порцій. Скуштувати одну з найулюбленіших страв українців можна було й за гроші, адже у рамках фестивалю між собою змагалися ресторанні заклади Луцька, які представляли вареники, виготовлені за різними рецептами. У хід пішли риба, квасоля з грибами й навіть макарони. Найбільший вареник заважив 8 кілограмів 300 грамів, начинка найменших складалася з половинки рисового зернятка. Переможець першого сезону шоу «Пекельна кухня» Юрій Кондратюк провів майстер-клас із приготування вареників.

Кульмінацією свята стала презентація 15-кілограмового торта завдовжки 130 сантиметрів у вигляді вареника, який поділили між усіма бажаючими.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>