Відкрили оновлену привокзальну площу

Кілька місяців городяни та гості Луцька, які приїздили у місто залізницею, мусили терпіти незручності – адже на залізничному вокзалі та на прилеглій до нього площі відбувалася масштабна реконструкція. Частину цієї роботи завершили минулого тижня. За участі голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та Луцького міського голови Миколи Романюка урочисто відкрили капітально відремонтовану Привокзальну площу.

Загалом роботи обійшлися обласному та міському бюджетам у понад 4 мільйони 300 тисяч гривень. За ці кошти проклали майже сім гектарів асфальтобетонного покриття на проїжджій частині. Тротуари замостили бруківкою на загальну площу 2792 метри квадратних. З реконструкцією площі змінився й режим руху транспорту по ній. Розділено тролейбусний та маршрутний потік. Окремі місця для паркування виділено під приватний транспорт та під стоянки для таксі. Встановлено 32 сучасних світлодіодних дорожніх знаки, оновлено тролейбусні лінії та електричні опори зі світильниками. Також, скориставшись сприятливим моментом, у цьому районі замінили підземні комунікації, модернізували застарілі тепломережі, на яких тут часто траплялися аварійні ситуації, та зливову каналізацію. Врахували й потреби людей, які пересуваються на візках, обладнавши не бутафорні, а нормальні з’їзди з бордюрів.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

м. Луцьк

Фото автора

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>