Жінка, яку збив консул, померла

Нещодавно «Вісник+К» повідомляв про дорожньо-транспортну пригоду неподалік селища Голоби Ковельського району, під час якої консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Єжи Юзеф Зімни на своєму позашляховику «Тойота» скоїв наїзд на 27-річну велосипедистку Анастасію Б. Матір двох маленьких дітей з місця ДТП у важкому стані доправили у реанімаційне відділення лікарні. Протягом дев’яти днів медики боролися за її життя, кілька разів у неї зупинялося серце і після чергової зупинки медики таки виявилися безсилими. Анастасія Б. померла.

Від самого початку за фактом ДТП слідче управління УМВС України в області порушило кримінальну справу. Проте нині правоохоронці зайшли у глухий кут. Відповідно до статті 16 консульської конвенції між Україною та Республікою Польща, особи, які користуються дипломатичним імунітетом, позбавляються від кримінального та адміністративного переслідування у країні перебування. Отож, коли справа набрала ще більш крутого повороту, УМВС у Волинській області звернулося до польських дипломатів з проханням розтлумачити ситуацію. Але, швидше за все, Єжи Юзеф Зімни уникне відповідальності в Україні і, скориставшись своїм імунітетом, повернеться на батьківщину.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>