Де літнім людям найбільше платять?

Часто і по телевізору бачу, і в газетах читаю, що старі люди за границею десь по світах їдуть, на морі купаються, такі веселі, щасливі. А от українці на пенсії ледь виживають, на молоко і на хліб вистачає тих копійок, що наш уряд платить. Що казати за когось, коли маю 75 літ, а ще зроду на курортах не бувала. От що мене цікавить: напишіть, будь ласка, де отримують найбільші пенсії і скільки то їхніх грошей?

Марія КОРНИЛЮК,

м. Ковель Волинської області

 

Серед країн світу, де пенсіонерам жити добре, названо Фінляндію та США.

Фінляндія. Середня пенсія – 1344 євро, пенсійний вік – 65 років. У цій країні відсутнє поняття максимального розміру пенсії: хто скільки заробляв – той стільки й матиме. Але є у Фінляндії і «народна пенсія» – мінімум 550 євро, яку повинні отримувати всі, проте таких пенсіонерів «на мінімалці» дуже мало.

США. Середня пенсія – 1164 долари у місяць, пенсійний вік – 65-67 років. Мінімальні 300 доларів мають ті, хто ніколи ніде не працював. Найбільшу пенсію отримують військові пенсіонери, держслужбовці, співробітники авіакомпаній – 2000-3000 доларів.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>