Як ставитеся до старості – таким буде здоров’я

Медики виявили, що ставлення до старості може визначати ваше майбутнє здоров’я в літньому віці. На їх думку, негативні думки про старіння у молодості здатні негативно вплинути на самопочуття у майбутньому. Навіть після врахування інших факторів, що сприяють погіршенню здоров’я, залишався зв’язок між уявленнями про процес старіння і розвитком у літньому віці серцево-судинних проблем.

Лікарі Єльської школи громадської охорони здоров’я США вивчили стереотипи про старіння, намагаючись визначити, як вони впливають на здоров’я з часом. Під довготривалим спостереженням перебували 386 осіб. Ті, хто вважав, що літні люди безпомічні, мали більш високу ймовірність серцевого нападу, серцевої недостатності, стенокардії та інсульту через 30 років після первинного опитування.

Американські кардіологи вважають, що негативні думки, пов’язані зі стресом, дають додаткову напругу на роботу багатьох органів.

Крім того, на здоров’я впливає і генетика: так, люди, в сім’ях яких літні родичі не мають хронічних хвороб, швидше розглядатимуть старіння як природний процес. Тим не менш, автори дослідження вважають малоймовірним, що позитивні думки про старість можуть поліпшити здоров’я.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>