У Мульчицях відкрили сучасний спортзал

У понеділок Мульчиці Володимирецького району знову святкували – відкривали відреставрований культурно-дозвільний комплекс та спортзал для школярів. Місцеві жителі та запрошені гості охали й ахали та не втомлювалися повторювати, що відтепер Європа починається з Мульчиць.
А й справді, відтоді як «Вісник+К» вперше на всю Україну написав про аварійний стан сільської школи-розвалюхи, минуло лише два роки, а події закрутилися, як у кіно. Закрити очі на таку нагальну проблему влада вже не могла, через ЗМІ пішов великий резонанс. І вже  минулого року першого вересня діти пішли вчитися у нову двоповерхову школу європейського зразка. А цьогоріч мають величезний спортивний зал, про який раніше могли тільки мріяти. Чесно кажучи, таким умовам будуть заздрити навіть обласні навчальні заклади. Тенісні та більярдні столи, тренажерний зал, роздягальні із душовими кабінками… У такому спорткомплексі тільки олімпійських спортсменів і виховувати! Тож саме це і бажали гості, які прибули на святкування новосілля нового спортзалу. Звісно ж, прибули не з порожніми руками: дарували м’ячі, сітки, канати, тенісні столи і навіть спортивну форму. Губернатор Рівненщини Василь Берташ передав на потреби спортзалу сертифікат на 30 тисяч гривень.
Сільський голова Мульчиць Василь Шкіль не приховує гордості та задоволення. Також не шкодує й добрих слів на адресу «Вісника»: мовляв, якби не критичний матеріал у нашій газеті, не знати, чи добилися б вони таких от зрушень.
– Спортзал розрахований не тільки на учнів школи, – каже він. – Тут, у культурно-дозвільному комплексі, будуть діяти й інші спортивні гуртки, молодь фізично підтягнеться. Чому ні? Краще ніж тинятися по барах, нехай ходять сюди, займаються, качають м’язи.
Поділився Василь Сильвестрович і найближчими планами. Точніше, одним, але великим і серйозним – це капітальний ремонт дороги. Бо ж тепер є що у їхньому найвіддаленішому селі Володимирецького району показати. А от як сюди доїхати?
Мирослава КОСЬМІНА,
Рівненська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>