З великої британії –на ровері у Шацьк

Чоловік з незвичною екіпіровкою та саморобним двоколісним транспортом, схожим на велосипед, привернув увагу і дорослих, і малих мешканців селища Шацьк. Виявилось, це 56-річний англійський турист Рой Х’юболл, який п’ятий рік поспіль мандрує Європою. У край голубих озер і лісів його привела звичайна цікавість – дуже хотілося побачити диво-озеро Світязь. Розпочав мандри з міста Караіфф, що в графстві Уельс. Пан Рой не має сім’ї, роботи. Усе своє «багатство» возить з собою на візкові. Перед тим, як завернути на Волинь, побував у Польщі, Німеччині. За день долає понад 20 кілометрів. Уже перетинав кордони більше двох десятків європейських країн. Орієнтується в дорозі за допомогою географічної карти.

Англійський турист тепло відгукується про українську гостинність. Наші співвітчизники допомогли йому продуктами і грішми. Як зауважив, англійці все ще бояться відвідувати Україну, бо думають, що тут і досі панує комуністична влада. Критикував стан придорожнього сервісу. Його маршрут із Шацька проліг далі на Білорусь.

Олександр ХОМЕНЧУК,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>