Луцьку подарували сонячний годинник

Три останні дні попереднього тижня для Луцька пройшли у режимі безперервного свята. 24 серпня в обласному центрі відзначали 21-річчя незалежності України. Уже традиційно на Театральному майдані відбулася акція «Українська вишиванка». Її учасники вибудували логотип Луцька. Цього ж дня у Луцьку відбулося кобзарське віче, на пішохідній вулиці Лесі Українки подразнював гаманці гуляючих різними цікавими пропозиціями ярмарок. У парку відбувся відкритий турнір з боксу на кубок міського голови.

Наступного дня Луцьк відзначав уже День міста – 927-річчя від дня першої писемної згадки. Цього разу лучан порадували святом квітів, концертом та матчем ветеранів футболу. Найбільша інтрига, що чекала усіх у День народження міста, – відкриття сонячного годинника на Театральному майдані. Архітектор Анатолій Хлоп’ячий розповів, що творчий колектив працював над створенням проекту більше року, його деталі виготовлені з каменю піщаника. Годинник отримав назву «Парад планет». Архітектурна конструкція відтворює розташування планет сонячної системи.

У неділю чимало лучан зібралися на стадіоні «Авангард» на фінальний концерт «Поліське літо з фольклором», який гармонійно вплівся у кількаденну програму святкових заходів.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>