Засуджені День незалежності відзначили спортом і поезією

З нагоди святкування двадцять першої річниці Незалежності України та Дня Державного прапора України в управлінні ДПтС України у Волинській області та установах виконання покарань області p 22 по 26 серпня із засудженими проведено ряд просвітницьких, культурних та фізкультурно-спортивних заходів.

Під час урочистих зборів з нагоди свята начальник служби у справах дітей Ковельського міськвиконкому та голова піклувальної ради колонії Жанна Вельма та голова спостережної комісії при Ковельській міській раді Михайло Гетьман привітали вихованців з Днем незалежності. Свої таланти засуджені проявили на концерті художньої самодіяльності для персоналу та родичів вихованців колонії. Найбільш активно проявили себе на сцені Руслан Шевчук, Дмитро Лисиченко, Олесь Ляшук. В Ковельській виховній колонії напередодні державного свята із неповнолітніми засудженими відбувся заключний етап літньої спартакіади, в ході якої пройшли змагання з волейболу, баскетболу та футболу.

У Маневицькій ВК-42 для засуджених адміністрація установи 24 серпня привітала засуджених із державним святом, вони переглянули телерепортажі про урочистості з нагоди Дня незалежності України. Протягом святкових днів засуджені мали змогу позмагатися в грі у настільний теніс, шахи та шашки, міні-футбол. У молитовній кімнаті о. Тарасій та священики місцевих храмів провели богослужіння та духовні бесіди із засудженими Маневицької виправної колонії. Також для засуджених виступив творчий колектив районного будинку культури.

У Цуманській виправній колонії №84 23-24 серпня працював гурток із гри на гітарі. Засуджені змагалися між собою у поетичному конкурсі, що мав символічну назву "Моя держава Україна", а ще відділення змагалися у конкурсі на найкращу стінгазету.

У Луцькому слідчому ізоляторі відбувся шахово-шашковий турнір, також протягом святкових днів засуджені мали змогу пограти у волейбол, настільний теніс, міні-футбол.

Ольга Купчинська

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>