Волинь «штормило» три дні

З 24 до 27 серпня включно на кілька районів області обрушилася негода – шквальний вітер, потужні зливи з градом. Внаслідок цього без електроенергії залишалися більше сотні населених пунктів і 30 відключалися від мережі частково. Були повністю розкриті дахи кількох будинків, ще майже півсотні вітер розкрив частково. Примхи природи відчули на собі мешканці Горохівського, Луцького, Ковельського і Маневицького районів. Усі вихідні у безперервному режимі на ліквідації наслідків негоди працювали працівники комунальних служб, МНС та ПАТ «Волиньобленерго».

Найбільше дісталося мешканцям Маневиччини. Тут вітер зірвав частину шиферу з дитячого садочка, школи і магазину, житлових будівель. Рятувальні підрозділи МНС виїжджали у село Кукли, аби розчистити вулиці від десятків повалених дерев.

Несолодко на День Незалежності прийшлося і жителям Ковельщини, а особливо самого міста залізничників. Увечері на Ковель налетів буревій і буквально за десять хвилин викорчував на вулицях близько сотні дерев. Ураганний вітер навіть перевертав вагони на коліях. Не обійшлося без відключення електроенергії і навіть водопостачання, а також зірваного шиферу здебільшого у приватному секторі. Для наведення ладу у місті Ковельська міська рада виділила кошти з резервного фонду. З накриттям пошкоджених дахів мешканцям міста допоміг один з благодійних фондів, виділивши більше тисячі листів шиферу.

Станом на ранок вівторка ліквідація наслідків стихії добігала кінця, оперативно-виїзні бригади ПАТ «Волиньобленерго» повернули світло в оселі усіх волинян.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>