Як виписати маминого кавалера?

Я живу з матір’ю (мені 17 років, їй – 40), яка рік тому взяла кредит у банку на суму близько 4 тис. грн. Річ у тім, що мама страждає алкоголізмом, тому ніде не працює і вже має заборгованість із виплатою кредиту (сплачено лише 1,5-2 тис.). Я трохи переживаю, тому що вже почали приходити різні попередження, мовляв, «сплатіть кредит, інакше відсудимо ваше майно». У зв’язку із цим, маю кілька запитань. 1. Чи зможуть вони відібрати у нас квартиру або моє майно, яке записане на моє ім’я? (Наскільки я знаю, квартира приватизована на мою матір). 2. Чи можна виписати із квартири маминого чергового залицяльника, якого вона прописала, без його згоди? 3. Чи будуть у нас проблеми з тим, що цей залицяльник теж не виплачує кредит у банку і його шукають по прописці у нас?

Іван, м. Рівне

 

1. Щодо заборгованості зі сплати кредиту ситуація така: банк підрахує суму невиплаченого боргу плюс відсотки і подасть позов до суду, де відповідачем буде Ваша мама. Суд швидше за все позов задовільнить, а банк подасть документи у виконавчу службу. В залежності від суми боргу, виконавець може накласти арешт на квартиру або наприклад на 1/2 квартири. Далі виконавець прийде до Вас додому і якщо переконається що у мами немає іншого майна, крім квартири (щоб погасити борг), то буде вирішуватись питання про продаж частини квартири через аукціон (у межах суми боргу).

2. Якщо Ви є співвласником квартири, то виписати цю людину Ви можете тільки через суд, шляхом подачі позову «про зняття з реєстрації». Додати треба буде довідку з ЖЕКу про те, що він фактично не проживає в квартирі, також можна скласти акт за підписом сусідів.

3. Те, що залицяльник Вашої мами прописаний (зареєстрований) у Вас у квартирі, не дає права банку відсудити Ваше майно, якщо, звичайно, мама не виступила його поручителем у банку.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>