Маша – садистка, а Губка Боб – гомосексуаліст

Чи заборонять в Україні популярні мультфільми?

Чесно зізнаюся, вихована на мультфільмах радянської епохи, я просто не сприймаю всіляких розмовляючих мочалок з ніжками та чудовиськ із кількома очима десь біля п’яток. Тож такого «добра» моя дитина не дивиться взагалі. А от колега виголосила табу на перегляд таких мультфільмів побачивши, як її дочка з відкритим ротом дивилася «Покемонів» та «Телепузиків». Пам’ятаю й невинне запитання сина подруги після перегляду «Шрека»: «А як ослик може одружитися із драконихою? Хіба таке можливо?». І що тут відповіси?

А оце нещодавно наштовхнулася на інформацію про те, що Національна комісія з питань захисту моралі скликала спеціальне засідання, на якому розглядатимуть тему мультфільмів і їхнього впливу на дітей. Підставою для цього стало дослідження таких популярних мультиків, як «Губка Боб», «Телепузики», «Сімпсони», «Покемони», «Шрек» та ін. невідомими авторами на сайті в Інтернеті «Під Покровом пресвятої Богородиці», що веде Українська правовірна греко-католицька церква.

Не можна сказати, що дослідження ґрунтовне і всебічне (забагато явних перебільшень та істеричності у судженнях), проте дає можливість якщо не посперечатися, то задуматися.

Отож, автори дослідження стверджують, що більшість популярних мультфільмів – «це експеримент над дітьми, в результаті якого сплановано формують злочинців та збоченців». «Телепузики», мовляв, виховують людину-дебіла, «Покемони» «привчають дітей до садизму, негативно впливають на емоційний, фізичний та етичний розвиток», а улюблений дитячий персонаж Губка Боб нібито призводить до отупіння і… гомосексуалізму. Японські мультики «аніме» є «найбільш небезпечним знаряддям статевої ідентифікації дитини», а продукцію американської кіностудії Уолт Дісней дослідники називають «порнографією», «смакуванням зла» та «дитячими гей-парадами»: «Любов до мультфільмів з романтичним змістом (де всі персонажі зображені з досконалими формами та легкими вигинами) поступово переростає в любов до порнофільмів».

Пройшлися і по героях улюбленого багатьма «Шрека». Виявляється, цей мультфільм пропагує садизм, збочення і спотворює стосунки у родині. Для прикладу наводяться ті моменти, де принцеса Фіона знищує соловейка, а з «його майбутніх діточок смажить яєчню», заради розваги вбиває жабу і змію. «Шрек» «волочить подругу, як мішка, а потім заграє із нею так, як з пристойними дівчатами не поводяться. Але їй це подобається». Те саме дослідники вбачають і у російському серіалі «Маша і Ведмідь» – садизм, збочення, а ще мультик зводить нанівець усі підвалини педагогіки: мовляв, роби, Маша, що хочеш, тобі за це нічого не буде. Адже у мультику Ведмідь постійно виконує усі примхи дівчинки-садистки.

Насамкінець, дослідники рекомендують не дивитися такі мультики, як «Вінкс», «Мадагаскар», «Міккі Маус», «Попелюшка», «Красуня і Чудовисько», «Король Лев», «Книга джунглів», «101 далматинець», «Піноккіо» тощо та закликають громадськість «бити у всі дзвони» із вимогою заборонити їх транслювання в Україні.

Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>