Баба Параска постала в граніті

Нещодавно у селі Дорогичівка Заліщицького району освятили пам’ятник на могилі Параски Василівни Королюк, яку мільйони людей знали як «бабу Параску», символ Помаранчевої революції.

Параска Королюк померла 26 листопада 2010 року на 72-му році життя. Двоє із трьох її доньок, Ганна і Марія, після похорону поїхали до Польщі, аби заробити гроші на пам’ятник.

Діти зібрали на надгробок 16 тисяч гривень, але бракнуло коштів на його встановлення. Це профінансував голова Тернопільської облради Олексій Кайда.

Пам’ятник має овальну форму: збоку вмонтовано хрест, у центрі – кольоровий портрет Параски Василівни у вишиванці з державними нагородами.

– Кожен, хто був у Києві на Майдані, пам’ятатиме ті часи, – сказав отець Павло Джиджора, парох Садків, рідного села Параски Василівни. – Думаю, історія ще скаже своє слово про роль баби Параски.

Світлана КЛОС,

Тернопільська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>