Якщо дитина з чужою групою крові…

Чоловік, який має IV групу крові, а я – І, із здивуванням дізнався, що наша спільна дитина має ІІІ. Він не вірить, що таке можливе і вже навіть починає звинувачувати мене у зраді. Поясніть йому, будь ласка, що я не винна!

Людмила,

Ратнівський район

Волинської області

У Київському міському центрі крові повідомили, що у сина або дочки батьків, які мають І та IV групи, кров з батьківською дійсно не співпадає. Вона може бути ІІ або ІІІ. Згідно із законом Менделя, в якому викладені біологічні канони спадковості людини, група крові дитини співпадає на 100% з батьківською лише у тому випадку, якщо у матері та батька – І група. Загалом, усі можливі варіанти є в спеціально складеній таблиці, яку знає напам’ять навіть студент медінституту. Наприклад, якщо батьки мають ІІ і ІІІ групи, то їхня дитина може народитися і з І, ІІ, ІІІ або IV – тобто з будь-якою з усіх можливих. Власники однакових ІІІ груп народять на світ дитину або з І групою, або з ІІІ. Ті, хто має ІІІ та IV – бавитимуть дитя із ІІ, ІІІ або IV групою.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>