«Універсальний солдат» з Луцька

Нещодавно в азербайджанському місті Гусар завершився відкритий Чемпіонат Європи з універсального бою серед юнаків та дівчат середнього та старшого віку (14-15 і 16-17 років). У змаганнях брали участь 140 спортсменів з 30 країн Європи та Азії. До складу збірної України увійшов волинянин, вихованець клубу рукопашного бою «Магістр» Тарас Стефановський (тренери: Грисюк Д.І., Рехнюк В.В.).

Змагання з універсального бою проходили за наступними правилами. Спочатку два спортсмени з однієї вагової категорії, одягнені в кімоно та спортивну амуніцію для рукопашного бою, навипередки проходили полосу перешкод з десяти елементів (стіна, рукохід, зруйнований міст, тунель, метання ножів, стрільба з рушниці, канатна сітка, канат і т.д.). Той, хто долав це за менший час і був влучнішим, отримував перемогу у так званому першому раунді. Потім опоненти вбігали до боксерського рингу, де за кілька секунд починалася сутичка за правилами повного контакту рукопашного бою. Зрозуміло, що такі змагання потребують неабиякої витривалості, вміння і сили.

Тарас Стефановський виступав у ваговій категорії до 65 кг серед 16-17-річних спортсменів. Тарас впевнено здолав почергово двох суперників та вийшов до півфіналу із представником країни-господаря Азербайджану. Тут, уже не без «допомоги» суддів, Тарас поступився майбутньому чемпіону Європи, а сам зійшов на п’єдестал з бронзовою медаллю.

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>