Телеведуча стала міліціонером

Тамара Петрівна Лисенко з Рівного – особистість всебічна та цікава. З дитинства вона мріяла бути вчителем російської мови та літератури, а диплом отримала за фахом «Технолог приготування їжі». Працювати ж пішла ведучою на один із місцевих телеканалів. Але справжнє покликання знайшла у правоохоронних органах.

– Тамаро Петрівно, як сталося, що Ви, мріючи бути педагогом, здобули фах технолога?

– Після десятого класу поїхала вступати до педінституту в Луцьк, але «провалилася». Подруги ж обрали цю спеціальність у Рівному. Ввечері пішла на дискотеку у Клесові (звідки я родом), дівчата й вмовили мене йти вчитися разом із ними. Згодом вийшла заміж, народила двох дітей, влаштувалась ведучою на місцевому телеканалі.

– А як потрапили на телебачення?

– Якось на відпочинку познайомилася із жіночкою, чоловік якої працював оператором на каналі. Туди саме набирали ведучих. Оскільки таких спеціалістів у ті часи не було, дорога у студію була відкрита молодим, симпатичним і з бажанням працювати. Ведучою я пропрацювала три роки, потім перейшла до іншого каналу (приватного) головним редактором інформаційної програми.

– Як опинилися в правоохоронних органах?

– На каналі почалася криза – не було фінансування. А в міліції тоді якраз відкривався новий відділ, от мені і запропонували перейти на державну службу. Перш ніж стати правоохоронцем, я багато чого перепробувала: і директором магазину працювала, і до сусідньої Польщі із сумками їздила, і навіть була власником фірми. Свій міліцейський шлях починала у взводі супроводу, в аналітичному відділі. У 2002 році очолила прес-службу УМВС у Рівненській області. Пам’ятаю, прийшла тоді до начальника управління просити, щоб перевів у інший відділ – секретний. А він повідомляє, що бере мене до себе у прес-службу. Я віднікувалася так, що ледь не поплатилася вигнанням із органів.

– За перо взялися, перейшовши у прес-службу?

– Ще в школі непогано писала твори, навіть перемагала у різноманітних конкурсах. Писала і в шкільну газету, яку редагувала. А от детективи почала писати саме з приходом у міліцію. Друкувалась у місцевих газетах.

– Тамаро Петрівно, Ви працювали на багатьох різних роботах, багато чого побачили, про що ще мрієте?

– Зібрати всі свої твори і видати однією книжкою.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

Тамара ЛИСЕНКО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>