Як християнину ставитися до пластичних операцій?

Хотіла б звернутися до митрополита Волинського і Луцького Ніфонта. Владико, хочу запитати Вас поради, як ставитися православному християнину до пластичної операції? Маю на увазі ті випадки, коли людина має комплекси, терпить насмішки через форму вух, носа або інші вроджені вади, які можна виправити хірургічним втручанням. Чи є така оперція гріхом?

Наталія К., м.Нововолинськ

Ось що на це відповів керуючий Волинською єпархією УПЦ, митрополит Ніфонт:

– Буду відповідати Вам своїми словами. Такого поняття, як пластичні операції, у Священному Писанні немає. Що стосується фізичних вад на обличчі, руках чи ногах, то якщо вони заважають чи привертають лишній раз увагу сторонніх, думаю, це можна виправляти сучасними технологіями. Гріха за таку пластичну поправку незручностей на людському тілі, думаю, не буде. Це не може бути формою зречення свого хреста. Так, Господу потрібна душа людини, але і тілом потрібно прославляти Господа.

Підготувала Марія ДУБУК

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>