Приїздіть до батьків зараз, а не потім до мертвих на могилу

– Чекаю своїх дітей кожен день. Виходжу до воріт, й із завмираючим серцем і сумом проводжаю поглядом автомобілі, які проїздять повз і не зупиняються біля мого двору. Ще довго стою, а потім зі сльозами на очах повертаюсь до старої хатини і кажу чоловікові, що, напевно, знову не вийшло приїхати, багато справ, будуть пізніше, – таку розповідь я чую кожні вихідні, приїжджаючи додому та зустрічаючись із старенькими сусідами.

Не забувайте про тих, хто подарував вам це безцінне життя. Згадайте, коли востаннє ви телефонували батькам, а коли бачили їх? Напевно, давно… Адже ви заклопотані своїми справами, вже маєте власну сім’ю, і цим виправдовуєте себе кожного разу, коли відкладаєте поїздку до своїх єдиних у світі батьків. Очевидно, забуваєте про те, що і ви не будете жити вічно і можете опинитись у подібній ситуації.

Приїдьте, привезіть солодощів чи буханець хліба або зробіть приємне хоча б своєю присутністю.

Не тримайте образу на своїх рідних і насолоджуйтесь тим, що ви ще маєте можливість бачити батьків живими і здоровими. Приїздіть до живих батьків з чистою совістю та серцем зараз, а не потім на їхню могилу з докорами сумління.

Любіть своїх батьків, якими б вони не були. Вони про вас завжди пам’ятають, чекають вашого приїзду, виглядають, готові зустріти з відкритими обіймами у будь-яку хвилину, годину чи пору року. Ви самі станете старими і на власній шкурі відчуєте присмак самотності. Не крайте старече серце байдужістю. Не забувайте добра. Зумійте знайти час і провести його з тими, хто дав вам життя.

Тетяна Лукащук,

студентка Житомирського державного університету ім. І. Франка

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>