Перелік документів для отримання автівки-«гуманітарки»

«У вашій газеті прочитала роз’яснення щодо отримання інвалідом автомобіля як гуманітарної допомоги з-за кордону. А чи не могли б ви надрукувати перелік потрібних документів?»

Л. КОВАЛЬЧУК,

Волинська область

Перелік документів, що необхідно подати Головному управлінню праці та соціального захисту населення для визнання автомобіля гуманітарним величенький:

1. Лист-пропозиція дарувальника про бажання надати гуманітарну допомогу Головному управлінню з подальшою передачею конкретній особі-інваліду.

2. Довідка Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації про те, що інвалід перебуває на черзі і потребує забезпечення автотранспортом.

3. Доручення інваліда особі, яка буде доставляти автомобіль на територію України.

4. Дарчий лист, оформлений на офіційному нотаріальному бланку держави. Дарчий лист, оформлений на Головне управління, де вказуються прізвище інваліда, для якого дарується автомобіль. Власник автомобіля також доручає перегнати його перевізнику до України. Дарчий лист завіряється нотаріусом у країні дарування, земельним суддею, а також проходить легалізацію у Посольстві (консульстві) України. Автомобіль має бути виготовлений не більше як 8 років тому, об’єм двигуна до 1800 куб.см.

5. Автомобіль, що дарується, знімається з обліку і до технічного паспорта додаються документи на перевізника.

6. При перетині кордону, митними органами видається провізна відомість, в якій відмічаються штампи екологічного контролю та санепідемконтролю і термін доставки автомобілів на Волинську митницю.

7. У випадку, коли прізвище донора не внесено в технічний паспорт: має бути купча, завірена нотаріально, а в дарчому листі обов’язково записані слова «автомобіль, який я придбав у…» (прізвище власника, згідно технічного паспорта).

8. Акт про проведення митного огляду автотранспортного засобу (огляд проводиться при перетині кордону України).

9. Довідка обласної Державтоінспекції про проведення перевірки за наявними обліками реєстрації з використанням можливостей Національного центрального бюро Інтерполу в Україні (довідка про угон).

10. Експертна довідка з комплексного дослідження транспортних засобів про ідентифікацію номерів, яка видається Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при УМВС України у Вінницькій області (обов’язково вказується об’єм двигуна).

11. Переклад дарчого листа на державну мову, 2 примірники (переклад документів на українську мову здійснюється закладом, який має ліцензію, або завіряється нотаріусом).

12. Переклад техпаспорта на державну мову, 2 примірники.

13. Переклад купчої (при наявності) на державну мову, 2 примірники.

14. Копія паспорта (іншого документа), що засвідчує статус донора в країні, де був подарований автомобіль.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>