Чоловіки більш вразливі

На відміну від жінок, чоловіки важче сприймають вихід на пенсію. Тут треба зауважити, що це більше стосується міських. Адже сільські як працювали до пенсії, так само працюють і після, правда, частіше на своїй господарці. На жаль, в Україні низька тривалість життя чоловіків, кожен третій не доживає до пенсійного віку. А ті, що доживають, значно важче переносять вихід на пенсію, ніж їхні жінки. Вони звикли реалізовувати себе на роботі, а залишившись без неї, починають нудьгувати, гірше – керувати родиною. Звісно, ні дітям, ні внукам, навіть дружині це не подобається, отже, виникають конфлікти. Не знаючи, чим зайнятись, чоловік стає дратівливим, його стан здоров’я погіршується.

Жінки після виходу не такі вразливі, бо доглядають за онуками, спілкуються з подругами, займаються домашнім господарством, шиють-вишивають тощо. Отже, пенсійний вік треба сприймати як належне, а щоб уникнути депресивного стану, варто до пенсії підібрати собі якесь цікаве заняття. Недарма кажуть, що в юності дні короткі, а літа довгі, на старість – навпаки.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>