Підземний Тунель через… кордон

Кримінальна поліція Словаччини виявила на кордоні із Закарпатською областю підземний тунель довжиною 600 м! Ним контрабандисти переправляли тютюнові вироби й, імовірно, нелегалів.

Підземний хід словацькі спецслужби викрили у дворі однієї з тамтешніх фірм, що спеціалізується на видобуванні з річки гравію (ця територія майже впритул доходить до лінії кордону). Причиною обшуку стали ящики з українськими цигарками, які поліцейські знайшли захованими в автівках із гравієм. Проте підземний хід вдалося виявити не зразу. Хтось звернув увагу на вуличний туалет, з якого не було чути специфічного запаху. Коли зайшли всередину, побачили, що під вбиральню замасковано тунель. Він пролягає за якихось 500 метрів від міжнародного пункту пропуску «Ужгород» на глибині 5-6 метрів. Його довжина сягнула 600 метрів, діаметр – 90 сантиметрів. «Підземка» була електрифікована, всередині проклали колію, якою рухалися вагонетки. Що таким чином через кордон переправляли не лише цигарки, а й людей, свідчать знайдені речі та документи. На українському боці підземний хід виходив на приватному обійсті в Ужгороді. Кажуть, належить воно відомому місцевому бізнесмену. Після того, коли буде завершено слідчі дії, тунель через кордон мають підірвати або затопити.

Наш кор.,

Закарпатська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>