Як боротися зі склерозом?

«У мами – склероз. Боюся, що вона коли-небудь забуде вимкнути воду, газ і влаштує пожежу або потоп у квартирі», – з такою проблемою звернулася лучанка Марія Мельник, яка доглядає стареньку маму. Жінка попросила дати їй якусь слушну пораду, як вберегтися від біди. І ось що з цього приводу рекомендують лікарі-психіатри.

Склеротичні зміни мозку в літньому віці неминучі. Перші ластівки склерозу: людина раптом на ходу забуває, що хотіла сказати, імена та прізвища своїх знайомих, де поклала речі. Частіше списують таку забудькуватість на втому, неуважність. Насправді вже після 40 років більшості людей слід почати прийом препаратів, що поліпшують пам’ять. Таке лікування може призначити невролог. Ну а якщо літня людина забудькувата до такої міри, що піддає своє життя небезпеці, тоді потрібно звертатися по допомогу до психіатра. Крім цього, родичі повинні подбати про безпеку старшої людини. Йдучи з дому, відключайте світло і воду на стояку. Купіть плиту, яка припиняє подачу газу, як тільки гасне вогонь. Замок у квартирі, де живуть ваші батьки, повинен закриватися тільки зовні. Поставте заглушки на всі електричні розетки і заховайте сірники. І на всяк випадок покладіть у кишені одягу рідних адресу проживання.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>