Охорона не спала, але крала

Буквально за якийсь тиждень Ковельський асфальтобетонний завод позбувся дороговартісної спецтехніки на суму понад два мільйони гривень. Дві великі крадіжки з території підприємства трапилися незважаючи на те, що об’єкт охороняла приватна структура «Легіон-Страж». Зрештою, проаналізувавши ситуацію, слідство звернуло увагу на самих охоронців.

Досудове слідство у цій справі проводила Ковельська міжрайонна прокуратура. Результати не змусили довго чекати. З’ясувалося, що свій об’єкт обкрадав директор фірми «Легіон-Страж» 37-річний лучанин Богдан К. та його колега і товариш 35-річний Станіслав Г.

За інформацією прес-служби прокуратури Волинської області, вони й поклали око на спеціальну дорожню техніку. Одного дня зранку чоловіки навідалися на завод у Ковель. Там їм особливо приглянувся екскаватор-навантажувач. Проте у крадіїв виникли проблеми. Завести техніку вони так і не змогли, лишень зламали замок запалення. Тож екскаватор вивезли з допомогою автоевакуатора. Збували здобич за помітно заниженою ціною. При номінальній вартості близько 315 тисяч гривень, екскаватор знайшов нового власника на Житомирщині трохи більше ніж за 80 тисяч.

Перший успіх спонукав директора охоронної фірми до подальших дій. Рівно за тиждень, попередньо знявши з об’єкта охорону, дует крадіїв знову прибув у Ковель на завод. Цього разу ставки були ще більшими. Чоловіки вивезли з території підприємства фронтальний навантажувач вартістю майже 773 тисячі гривень та грейдер вартістю 1 мільйон 300 тисяч гривень. Проте цього разу збагатитися зловмисникам все ж не вдалося. Правоохоронці вийшли на слід злодюг ще до того, як ті встигли знайти покупців.

Цікаво, що один із чоловіків на момент скоєння цих злочинів був засуджений за аналогічний до чотирьох років позбавлення волі з відстрочкою. Проте тяга до легкої наживи перемогла знову, і тепер Станіслав Г. проведе за гратами цілих дев’ять років (з конфіскацією майна). Директор фірми «Легіон-Страж» Богдан К. від Ковельського міськрайонного суду отримав 8 років з конфіскацією майна. Без змін терміни покарання залишив і Апеляційний суд Волинської області, в якому чоловіки шукали можливості пом’якшити вирок. Також з обох засуджених на користь потерпілої сторони – власників техніки – стягнули понад 40 тисяч гривень.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>