Учасники “Поліської регати” мріють знайти на Волині скарб

У липні в Любешівському районі вже третій рік поспіль відбувається цікаве спортивне дійство - на території Національного природного парку "Прип'ять-Cтохід" проходить фестиваль з екстремального водного туризму "Поліська регата". Але цьогорічне свято було з особливим розмахом, адже його проведення підтримав благодійний фонд "Волинська родина", засновником якого є Ігор Єремеєв.

Оскільки цей фестиваль популяризує туристичну привабливість Любешівщини, до його розвитку серйозно ставиться місцева влада. Маршрут "Поліської регати" проходить річками Стохід, Прип'ять, спортсмени ночують на місці, де сходяться ці дві водні артерії у селі Сваловичі, і фінішують на перлині Любешівщини - озері Люб'язь.

Цього року позмагатися з місцевими байдарочниками приїхали любителі екстриму з Маневиччини, Луцька, Червонограда, Києва, Рівненщини та Закарпаття.

Кожен приїжджає на "Поліську регату" за своїм. Троянівський сільський голова (Маневиччина) Микола Ясюк три роки займається греблею на байдарці. На змагання з напарником приїздить вдруге і хоче перейняти досвід любешівців у зеленому туризмі, який намагається розвивати у себе вдома.

Не менш цікаву мету переслідує й команда "Пріска" з Києва у складі Сергія Лахоцького та Юлії Скобицької. Вони мріють знайти на волинському Поліссі скарб.

Перемогу ж у цьогорічному змаганні здобула команда "Каліпсо" з Любешова, друге місце - дует байдарочників із Шацького національного парку, третіми подолали дистанцію "Дебютанти" з Любешова.

Учасників та переможців змагань щиро привітав та вручив цінні призи - туристичне спорядження, відомий волинський меценат Ігор Єремеєв. Багато вболівальників та гостей свята чекали байдарочників на фініші. Тут, біля озера Люб'язь, організатори регати в той день запланували ще багато цікавих заходів. Відбувся і пісенний фестиваль "Співає родина", і концерт аматорського мистецтва. Насичена програма свята закінчилася далеко за північ, адже фіналом вихідного дня була молодіжна дискотека.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>