Медик зі Славути переїхала у віддалене поліське село

Олександра Волчкова зі Славути Хмельницької області приїхала в озерний край рік тому - і не шкодує. Олександра вибрала Волинь не дарма, бо ж знала, що тут багато лісів, озер.

- Директор територіального медичного об'єднання, куди входить Любомльський і Шацький райони, Володимир Юрійович Дибель відгукнувся на мою пропозицію. Тож я відразу з речами приїхала в Грабове, - розповідає сільський медик. - Це не те, що в нас на Хмельниччині - поряд Нетішинська атомна станція. А тут в лісі багато грибів і ягід. Люди добрі, щирі.

Слідом за донькою у квітні 2011 року на Волинь приїхала і її мама Олена Віталіївна. Спочатку сім'я квартирувала у селян. Працювала дівчина у старому приміщенні ФАПу, в якому провалювалася підлога. Однак вже у грудні спеціаліст переселилася у новий медичний заклад, який облаштували у колишньому приміщенні контори колгоспу. Влада Шацького району подбала, щоб під одним дахом обладнали і квартиру для медпрацівника.

- Це дуже зручно, - каже Олександра. - Є дві кімнатки, кухня, вода в помешканні.

У селі, де працює молодий медик, проживає 300 людей, ще 70 - в Адамчуках, які також обслуговує грабівська завідувачка ФАПом. Найбільші проблеми, з якими стикаються місцеві мешканці, це - серцево-судинні захворювання.

- Хоча є й онкохворі. Сезонно населення турбують простудні недуги. Я постійно людям наголошую, що потрібно не задавнювати хворобу, багато уваги приділяти профілактиці, - продовжує дівчина.

Радіє медик, що в Грабовому багато, як для віддаленого села, народжується немовлят. Вже цього року - семеро, ще у шести сім'ях чекають поповнення.

- А це вже цілий клас, - зауважує завідувачка ФАПом.

Марія ДУБУК,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>