І ділянку можуть забрати, і за трансформатор треба платити

«Я володію земельною ділянкою, цільове призначення якої під будівництво. Наразі не будуюся, оскільки не маю коштів. На зборах у сільській раді нас повідомили, що для того, щоб у майбутньому на нашій вулиці (вона нова у селі) було світло, потрібні новий трансформатор та проведена мережа, за це нам необхідно заплатити по кілька тисяч гривень попереднього платежу. Також сказали, що якщо ми не будемо проводити будівництва на наших земельних ділянках, то їх у нас відберуть через суд, хоч вони і приватизовані. Чи можуть у нас відібрати земельну ділянку? І чи зобов’язані ми платити за проведення світла на нашій вулиці та будівництво трансформатора».

Ірина, Волинська область

Якщо земельну ділянку використовувати не за цільовим призначенням, це тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів та фактичного скасування приватизації. Підведення електроенергії можливе лише після комплексного проведення електрифікації, зокрема після отримання технічних умов на приєднання електроустановок житлового масиву та розроблення відповідної проектно-кошторисної документації. Замовником на видачу технічних умов може виступити сільська рада або кооператив забудовників.

Кошторисна вартість будівництва буде відома після розроблення комплексного проекту електропостачання – тому здійснювати перерахунок будь-яких коштів вам необхідно після затвердження кошторису. Відповідно до чинних нормативних документів, фінансування об’єктів зовнішнього електропостачання здійснюється за рахунок коштів забудовників. До фінансування зазначених робіт можуть залучатись кошти бюджетів усіх рівнів. Інших джерел фінансування чинним законодавством України не передбачено.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>