Після дзвінка з редакції луцький пляж очистили

Ще донедавна Луцький міський пляж у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки буяв бур’янами та кропивою. Але після нашої телефонної розмови із працівниками міської ради комунальники навели всюди порядок.

Коли на вихідні з друзями прийшла покупатися до Стиру, була неприємно вражена царством кропиви та лопухів на пляжі. Чимало людей мовчки обходило пекучі зарослі та примощувалися на м’якенькому спориші. До розмальованих казковими героями кабінок, де можна переодягнутися, важко було підійти, бо перед входом височіла кропива. Мами заносили туди діток на руках.

Бабусі, які відпочивали з внуками, почувши мої обурення, переконували, що тут їм комфортно, погано лишень, що старі дерева зрізали, а нових не посадили, нема затінку, щоб заховатися. Зателефонувала в міську раду, щоб дізнатися, чому ніхто не дбає про благоустрій пляжу. Інженер, головний спеціаліст відділу з благоустрою департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Любов Грабовська розповіла, що викошування бур’янів планово проводять працівники «Зеленого господарства».

– З початку купального сезону (тобто з 31 травня) і до його закінчення (першого вересня) на пляжі, згідно з планом, мають косити три рази. Людина, яка відповідає за косіння, зараз у відпустці, коли вийде – пляж обкосять, – зазначила Любов Миколаївна. – Перед початком сезону все було чисто, пофарбували, підремонтували інвентар на березі, завезли пісок у пісочниці.

Коли наступного дня після розмови з Любов’ю Миколаївною знову завітали на пляж, були приємно здивовані порядком, який панував навколо. Бур’яни всюди були викошені.

Керівництво оперативно зреагувало на наші зауваження. Отже, можуть, якщо хочуть.

Руслана ТАТАРИН,

м. Луцьк

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>