Дорога до залізничної зупинки у селі Високий Хутір – як після війни

Високий Хутір Любомльського району належить до Зачернеччинської сільської ради. Віднайти поселення нелегко, адже дорожнього знака, який би вказував, де розташоване село, немає. А веде до нього польова дорога. Високий Хутір розкинувся серед лісу, лугів, і проживає у ньому всього 29 осіб. З 26 хат – більшість пустки.

«Мешкають у селі одні пенсіонери та інваліди, – написала у листі до редакції «Вісника+К» Віра Гаврилюк. – А пишу до вас у зв’язку з тим, що бідним людям нема як дійти до поїзда. По дорозі (а це метрів 50) – одні ями. Після дощу їх не обійти. Неодноразово зверталися до голови сільської ради. Але там нас не чують. І це зрозуміло, адже представники громади пішки до поїзда по таких ямах не ходять. А наші люди покинуті напризволяще. Чому їм ніхто не хоче допомогти? Адже їм не потрібно асфальту, всього якусь машину-дві піску і трактора дайте, щоб розрівняв ті ями. Це ж зовсім небагато. А то складається враження, що люди владі потрібні лише тоді, коли починаються вибори. Тоді їм обіцяють і дороги, і магазини, і золоті гори…»

Дорога до самого села Високий Хутір не найкраща. А доїхати до залізничної зупинки ми так і не змогли: там яма на ямі. Щоб пройти, потрібно роздягатися, бо, мабуть, вгрузнеш по коліна. Тетяна Чепенюк, яку зустріли, додала, що, дійсно, для людей похилого віку добратися до поїзда – ціла проблема.

– От недавно я ще якось перескочила ту багнюку, а стара жіночка поборсалася в ній добряче, – розповіла Тетяна Василівна. – Люди нічого не вимагають, живуть собі в цьому маленькому забутому селі. Просять тільки одного: засипте ті ями. Адже залізничний транспорт дуже вигідний пенсіонерам. Треба в лікарню у Ковель чи в Любомль поїхати, будь ласка, сів на поїзд – і вперед! Автобусом до Ковеля за 13 гривень не дуже наїздишся.

Про ситуацію з дорогою у селі знають у Зачернеччинській сільській раді. По телефону її секретар повідомила, що питання розглядали на сесії, але поки що воно залишається відкритим.

Голова Любомльської районної держадміністрації Олександр Дзядук, до якого звернулися за коментарем, сказав:

– Ситуація владі відома. Високий Хутір розташований на межі Любомльського та Турійського районів. Село – на нашій території, а от ця стежка належить уже сусідам, тож взяти її на облік як комунальну дорогу не можемо. Що можна зробити? Коли будуть ремонтуватися комунальні дороги Зачернеччинської та Почапівської сільських рад, то тоді віднайдемо можливості довести до ладу ту стежку до залізничної зупинки у Високому Хуторі. Думаю, що до 15 вересня проблема вирішиться. І це буде як спонсорська допомога жителям села, – запевнив Олександр Григорович.

Марія ДУБУК,

Волинська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>