10-кілограмовий сазан – на вудочку

Давно відомі рибальські побрехеньки про здоровенних двометрових щук та величезних сомів. У це вже ніхто не вірить. Коли ми перебували у відрядженні у Володимирецькому районі і дізналися про величезний улов жителя села Іванчі, то поставилися до цього досить скептично, аж доки не переконалися на власні очі.

Віктор Каліш – лікар, у минулому – майстер спорту з боксу, але нині весь вільний час віддає улюбленому захопленню. Він рибалка вже у третьому поколінні, з вудочкою – з шести літ. Всяке у його практиці траплялося, але щоб впіймати на гачок майже десятикілограмову рибину – такого ще не було.

– Якраз був вихідний, і я поїхав на Стир, – розповідає Віктор Володимирович. – Закинув вудочку, наживка – горох. Просидів десь з годинку, і тільки згодом стало клювати. Довелося добряче повозитися, щоб витягнути. Був приємно здивований уловом, адже сазана на Стиру вже не бачив роки три.

Кость ГАРБАРЧУК,

Рівненська область

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>