Каналізаційні стоки прорвало маневичанину в гараж

Василь Кулинець звернувся зі своєю бідою у "Вісник+К" особисто. У розпачі розказував про те, що вже третій рік не може користуватися своїм гаражем, бо його залило каналізаційними стоками.

Василь Миколайович розповідає, що 16-квартирний будинок по вулиці Шевченка,1 здавали без централізованого опалення (саме тому мешканці просто у дворі збудували сарайчики для дров) та каналізації. За радянських часів, коли будинок належав маневицькій тюрмі, проблем не було: асенізаційна машина викачувала відходи з їхнього каналізаційного колодязя по кілька разів на день! Тепер багатоквартирний дім перебуває на балансі комунгоспу, за приїзд асенізаційки слід платити - от і зволікають жильці з викликом.

- Але кілька років тому колодязь десь під землею прорвало - і всі стоки почали заливати людські городи, - каже Василь Миколайович. - Особливо постраждала сусідка, яка розробила маленький клаптик землі, а його весь залило. Три роки тому вона не витримала і щось там загородила, перекопала - і тепер все це знайшло вихід у мій гараж. Я через це вже два роки до нього зайти не можу.

- А чому ж інші жильці будинку вас не підтримують, колективну заяву не пишуть до влади? - запитую.

Василь Миколайович, знітившись, розводить руками. Мовляв, така вже ситуація склалася, що ледь не щомісяця розгоряється між мешканцями скандал. Селищний голова Маневич Ярослав Левко про ситуацію чув. На початку року виїжджав оцінювати ситуацію і дав завдання розібрати самовільно збудований сарайчик, який заважав дістатися до каналізації і місця прориву. Але про те, що його вже давним-давно розібрано, не знає. Мовляв, не проінформували.

- Асенізаційна машина могла б до них щодня їздити, аби люди хотіли платити, - каже Ярослав Іванович. - Виїжджає по факту заяви від жильців навіть у телефонному режимі. Викачує 3,5 куба, коштує близько 120 гривень. А стосовно скарги вашого читача - обіцяю розібратися.

Мирослава Косьміна,

Волинська область

Фото автора

Поки матеріал готувався до друку, стало відомо, що селищний голова свою обіцянку виконав.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>