Ківерцівські фермери осідлали скакунів

Вперше за двадцять років існування фермерства сільські господарі Ківерцівщини спільно на кілька годин відклали хазяйські клопоти і сіли до святкового столу. В ювілейну річницю своїми успіхами гордились, чужим здобуткам раділи, проблемами переймались, на конях катались і чарку з медовухою підіймали.

Організовано відсвяткували День фермера трударі Ківерцівського району. Місцем зустрічі для відзначення 20-ї річниці фермерського руху обрали село Котів. До фермерського господарства «Terra ippika» приїхали півтора десятки найактивніших хазяїв із більш як півсотні зареєстрованих у районі. Серед почесних гостей були ті, чиї прізвища стояли першими у книзі записів державних актів на право користування землею з метою створення фермерських господарств ще у 1992 році – Василь Хоровець, Володимир Вінцюк, Марія Крук, Леонід Нарушевич. Молодше покоління представляли енергійні Людмила Баннікова, Юлія Байцим і подружжя Сапіжуків. Микола Барабаш та Ігор Скоць наразі мають найменший фермерський стаж, але не результат.

Офіційна частина розпочалась із традиційного нагородження найдостойніших грамотами-подяками різного ґатунку. А далі господині «Землі коней» (а саме так перекладається «Terra ippika») Юля Байцим разом із мамою Тетяною Василівною провели екскурсію господарством. Цілком заслужене захоплення викликали коні української верхової, голштинської і торійської порід. До речі, у той же день вихованці кінно-спортивного клубу при господарстві «Terra ippika» повернулись переможцями зі змагань у Рівному. Кубок поповнив колекцію спортивних трофеїв такого ж ґатунку, здобутих у Львові та Луцьку в дисципліні «конкур». Згодом кожен бажаючий зміг осідлати скакуна і проскакати верхи на спеціальному майданчику.

Але діяльність «Terra ippika» не обмежується лишень кіньми. Фермерші займаються ще розведенням овець та свиней.

Яскраві враження від верхової їзди стали гарною темою для товариської розмови за святковим столом із фермерською продукцією.

Микола КОМАРОВСЬКИЙ,

Волинська область

Фото автора

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>