Що робити з акціями банку «Україна»?

 Шановна редакціє, прошу допомогти мені і порадити, що робити з акціями банку «Україна», які я придбав ще у 1994 році. До цього часу нічого не відомо ні про дивіденди, ні про гроші, які я вклав в акції. Висилаю вам копії квитанцій на суму 63 мільйони карбованців.

Адам КЛЮЧУК,

с. Голядин,

Шацький район, Волинська область

Шановний Адаме Івановичу, ще у квітні 2009-го Національний банк України завершив процедуру ліквідації банку «Україна», що тривала майже вісім років. Зі своїм запитанням Ви запізнилися.

«Рішенням комісії НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банків від 13 квітня 2009 року банк «Україна» виключений з державного реєстру банків у зв’язку із завершенням ліквідаційної процедури», – йдеться в офіційному листі Національного банку №44-012/4506.

Акціонерний комерційний агропромисловий банк «Україна» (правонаступник українського відділення Агропромбанку СРСР), входив до групи найбільших банківських установ, з 1998 року мав серйозні фінансові проблеми (збитки склали 123 мільйони грн) через видачу кредитів аграріям.

У вересні 2000 року НБУ на вимогу Міжнародного валютного фонду ввів у банк тимчасову адміністрацію, а 29 червня 2001-го розпочав процедуру ліквідації. Понад 600 відділень «України» знаходилися в 519 населених пунктах, число акціонерів досягало 80 тисяч.

Підготував Кость ГАРБАРЧУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>