Бої під Турійськом

У рамках щорічного фестивалю військово-історичних клубів «Волинь у 1941 році» у ці червневі дні у Турійську і на його околицях відбувалася реконструкція колишніх боїв. Безпосередніми учасниками «баталій» були члени військово-історичних клубів з Луцька, Рівного, Львова, Нетішина Хмельницької області, Києва та Одеси.

У перший день учасники реконструкції, які представляли ВІК «Гренадер» і прибули в одностроях Лейбшандарту СС «Адольф Гітлер», «воювали» з бійцями УПА в лісі неподалік Клюйська, а бійці-прикордонники та червоноармійці і вояки 1-го парашутно-десантного полку Люфтваффе тим часом пройшли маршем вулицями Турійська та облаштувались у тимчасовому таборі поблизу озера. Після невеликого перепочинку «противники» здійснили нічний марш на висхідні позиції.

Звідси й розпочалося історико-тактичне навчання, яке тривало до світанку. А вже під полудень за «боями» місцевого значення біля озера спостерігали сотні турійчан та гостей селища.

Василь ТРОФИМУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>