У Заріччі теплиць більше, ніж хат

Овочі масово вирощують навіть лікарі Заріччя Іршавського району Закарпатської області розбудоване, гарне. Це й не дивно, адже люди тут трудяться цілий рік, незважаючи на дощ чи сніг. Всі масово вирощують овочі. Проїжджаючи селом, можна побачити безліч теплиць на полях. Як повідомили у сільській раді, колись люди трудилися в колгоспі імені Шевченка. Однак його вже немає, а виживати якось треба. Тож усі дружно взялися за овочівництво – справа нелегка, клопітка, але приносить прибуток. Ще в грудні селяни закладають теплиці, де висівають капусту, згодом перець, помідори, огірки, кабачки. Клопоти тривають цілу зиму і весну. А потім – збір врожаю.

– Далі кожен думає, де спродати вирощене. Одні організовуються і вивозять капусту на ринки до Львова, Луцька, інші – на навколишні базари. Окремі торгують обабіч доріг, – розповіли перехожі жіночки. – Хоч важко, але полишати роботу не будемо. Адже як жити?

Тож не дивно, що закладають теплиці не тільки ті, хто втратив роботу, але й вчителі, лікарі, працівники місцевої ради: дещо собі виростять, а решта – на продаж. «Найкращі овочівники села – Василь Марко, Василь Караслай, Іван Марко, Іван Васько та інші», – сказали у сільраді. А площі під городництво у декого сягають аж до двох гектарів!

Марія ДУБУК, Закарпатська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>