Проща на «Козацькі могили»

За столітньою традицією та заповітом отця Віталія, першого будівничого «Козацьких могил», що розташувалися у селі Пляшева Радивилівського району на теренах пам’ятної Берестецької битви, в другу неділю після П’ятидесятниці – неділю всіх святих землі Української – прийнято всенародно пошановувати світлу пам’ять про тих, хто загинув тут, на волинській землі, в ході національно-визвольних змагань під проводом гетьмана Богдана Хмельницького. Цьогоріч такий день припав на неділю 17 червня.

Загалом поминально-пошанувальні заходи на території музею-заповідника «Поле Берестецької битви» тривали три дні. Зокрема, на територію довкола «Козацьких могил» з’їхалися козацькі організації і облаштували табір у рамках учнівського фестивалю «Козацький гарт». Любителі історичних реконструкцій мали змогу спостерігати інсценізацію Берестецької битви на острові Журавлиха. На честь героїчно загиблих козаків було організовано ланцюг пам’яті вздовж річки Пляшівка. Пройшов традиційний з’їзд українського козацтва. В рамках святкування відбулися виставки-ярмарки виробів народних майстрів, виступи фольклорних колективів, інші масові заходи.

Сергій Новак,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>