Картини засуджених – у Берліні

Нещодавно у Луцьку відбувся огляд-конкурс творчих колективів шкіл і позашкільних навчальних закладів області. Тут були представлені різноманітні види народного мистецтва. У підсумку перше місце присудили позашкільним навчальним закладам Нововолинська, а друге – Ковеля. Свій внесок у це досягнення зробила Ковельська виховна колонія, яка вперше взяла участь у конкурсі. За словами директора Ковельської загальноосвітньої школи №14 Володимира Кавюка, готувалися до цього конкурсу заздалегідь. У павільйоні розмістили 50 вишитих картин різної тематики: ікони, пейзажі, портрети видатних українців – Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Богуна.

Як розповіла старший інспектор у зв’язках із ЗМІ та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області Ольга Купчинська, гурток вишивки виник при школі виховної колонії сім років тому. У нього є значні досягнення: роботи хлопців демонструвалися на міжнародних виставках у Страсбурзі, Берліні, отримали нагороди від єпископа УГКЦ Любомира Гузара.

У підсумку кілька вишитих картин було продано, а виручені гроші підуть на розвиток гуртка (купівлю ниток та полотна).

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>