Поштарка відбила напад озброєного грабіжника

Ця надзвичайна подія трапилася у селі Зелений Гай Новоселицького району. Ранок у місцевому відділенні пошти був звичайним. 42-річна начальник відділення Світлана займалася щоденними клопотами. Люди якраз сплачували за комунальні послуги. Тож і грошей у касі, як для сільського відділення, було достатньо – кілька тисяч гривень.

Близько 9-ї ранку жінка запримітила дивного відвідувача, який зайшов у приміщення в мотошоломі із затемненим склом та чорних перчатках. Проте, побачивши, що у відділенні людно, хлопець вийшов. Але ненадовго. Як тільки люди вийшли з пошти, чоловік у шоломі повернувся. Він стрімко наблизився до перегородки, за якою знаходилася Світлана, а в його руках з’явився… пістолет. Викрикнувши: «Давай гроші», він і навів зброю на жінку.

Поштарка перебувала у шоковому стані і діяла машинально. Вона вхопила у руки газовий балончик, який роздають листоношам для особистого захисту, і випустила кілька струменів газу у грабіжника, при цьому дала волю й емоціям, зчинивши галас.

Такої реакції молодик не очікував і спробував накивати п’ятами. Проте, коли зловмисник вибіг з поштового відділення, на крик Світлани зреагувала компанія чоловіків, які були поруч у сільському кафе. Один з них спробував зупинити грабіжника, але той пустив у хід зброю. На щастя, вона виявилася пневматичною. Тож чоловік, хоча й отримав два постріли в обличчя та руку, але минулося без серйозних травм. На допомогу поспів ще один очевидець подій. Разом їм вдалося скрутити грабіжника. Ним виявився уродженець Зеленого Гаю, який у селі давно не жив.

Володимир ДОЛЕНКО,

Чернівецька область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>